Hvad er konsekvenserne, når du spiser ultraforarbejdet mad?

Sjældent har fødevarers indflydelse på vores sundhed været så meget til debat som nu. Kom og få den nyeste viden om emnet til årsmøde i Netværk om Fødevarer og Ernæring.

Foto: Pexels

Kom til årsmøde i Netværk om Fødevarer og Ernæring

Den 2. april 2025 fra 12:30-17:00

I Forum-bygningen på Aarhus Universitetshospital (indgang A)

Registrer dig senest onsdag den 19. marts.

Kom og hør inspirerende oplæg fra bl.a.

  • Professor Anders Rosengren, Göteborgs Universitet, Sverige
  • Professor Anja Viendahl Olsen, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet & Kræftens Bekæmpelse
  • Professor Derek. V. Byrne, CiFOOD, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
  • Professor Søren Gregersen, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet & Steno Diabetes Center Aarhus

Se hele programmet her.

Måske har du stået helt handlingslammet i Netto, fordi du efterhånden ikke kan finde ud af, hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt at putte i ungernes madpakker?

Måske interesserer du dig for den forskning, der ligger bag behandling og forebyggelse af diabetes?

Måske forsker du i fødevarer, ernæring og sundhed og vil have den nyeste viden på feltet?

Uanset hvad din interesse udspringer af, så kom til det femte årsmøde i Netværk om Fødevarer og Ernæring den 2. april.

Her kan du høre spændende oplæg fra danske og udenlandske keynote speakers, som fortæller om højaktuelle emner i det brede og fascinerende forskningsfelt ernæring og sundhed.

Du kan udvide dit netværk eller byde ind med en flash talk eller poster-præsentation.

Kom og del din forskning

”Det er desværre ikke alle fødevareindustriens produkter, der fremmer befolkningens sundhed,” siger forperson for Netværk om Fødevarer og Ernæring, professor og forskningschef Niels Jessen.

”Men netværket bringer forskere inden for både teknologi og sundhed sammen med industrien, og med en fælles agenda ser vi på, hvordan vi kan gøre noget godt og finde løsninger,” påpeger han.

Nogle af løsningerne kommer måske fra professor Anders Rosengren fra Göteborgs Universitet og professor Søren Gregersen fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, som til årsmødet vil dele den nyeste forskning i behandling og forebyggelse af diabetes.

Anja Viendahl Olsen, som er professor på Institut for Folkesundhed AU og seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse, gør tilhørerne klogere på de sundhedsmæssige konsekvenser af ultraforarbejdede fødevarer, og professor og leder af Center for Innovativ Fødevareforskning (CiFOOD) Derek V. Byrne fortæller om fremme af nye, tværfaglige synergier inden for forskning i adfærd omkring mad, ernæring og sundhed.

Derudover vil der være flash talks og posters. Som ph.d.-studerende eller postdoc er du meget velkommen til at indsende et abstract, når du tilmelder dig.

Både yngre og ældre forskere kan desuden glæde sig til at møde fundraisers fra START – AU Centre for Sustainable Agrifood Systems, som kan give hjælp og inspiration til fondsansøgninger inden for emnet bæredygtig ernæring og sundhed.

Kontakt

Netværkskoordinator Anja P. Einholm
Aarhus Universitet, Health
Mail: ape@au.dk
Mobil: +45 93 50 84 08

Professor og forskningschef Niels Jessen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Steno Diabetes Center Aarhus
Mail: niels.jessen@biomed.au.dk
Mobil: +45 28 59 63 52