Retningslinjer for undervisning

Ph.d.-studerende ansat på Institut for Folkesundhed skal undervise eller have andre forpligtelser på op til 150 timer årligt – uanset regler og retningslinjer andre steder, og det skal være aftalt med sektionsleder og hovedvejleder.


Forskerskolen på Health har vedtaget, at du for at opnå en ph.d.-grad minimum skal registrere 150 timers undervisning og formidling i alt i ph.d.-planneren.

Hjemmesiden https://phd.health.au.dk/doingaphd/teachingexperience lister de aktiviteter, der kan godkendes som undervisning og formidling. Alle aktiviteter og arbejdstimer der opnås for hver enkelt aktivitet skal registreres i ph.d. planneren.

Aarhus Universitet har forskellige regler for antallet af ​​undervisningstimer, som en ph.d.-studerende skal varetage. Antallet varierer fra 50 timer til 270 timer om året. For ph.d.-studerende ansat på Folkesundhed har instituttets ledelse fastslået, at i alt 150 timer om året er påkrævet. Det er op til den ph.d.-studerende, hovedvejlederen og sektionslederen at designe det bedste forløb for den ph.d.-studerende.

Undervisningen skal desuden være i et emne, hvor det forventes at den ph.d.-studerende har en almen viden. Hvis det er svært at opfylde kravet om 150-timers undervisningsaktivitet, skal sektionslederen kontakte institutlederen for alternative muligheder.

Ph.d.-studerende, der er ansat i det treårige program, er ikke betalt for deres undervisning, da disse aktiviteter er en del af uddannelsen. For ph.d.-studerende i det fireårige program er undervisning i de første to år frivilligt og betales af instituttet. Undervisningsaktiviteter i de sidste to år er en del af uddannelsen og skal ikke betales. Fordelingen på del A og B aftales med hovedvejleder og sektionsleder.